17 Mart 2017 Cuma

ÇOCUKLARIN BEYİN GELİŞİMLERİ

Herkese yeniden merhabalar,Bu yazımda sizlere çocuklarımızın beyin gelişimlerini ve dikkat becerilerini desteklemek için kullanabileceğimiz bir materyalden bahsetmek istiyorum. 
Genellikle okul öncesi dönemde kullandığımız kavram ve etkinlik kitapları günümüz dijital çocukları için kimi zaman yetersiz kalabiliyor. Günümüz çocukları, kendilerinin de üzerinde bir hakimiyet kurabileceği, yaratıcılığa izin veren, yönergelerini kendilerinin keşfetmesine olanak sağlayan materyalden daha fazla hoşlanıyor. Ancak kullandığımız kitaplara baktığımızda çoğunlukla tek ve sabit yönergeye sahip, yaratıcılığı belli düzeyde destekleyen etkinliklerden oluşuyor.Ancak şimdi sizlere söyleyeceğim materyal günümüz çocuklarının bilişsel gelişimi, yaratıcılığı ve dikkat becerileri için daha uygun görünüyor. 
Materyalimiz Türkiye'de Önel Yayıncılık tarafından sunulan YUP serisi. Seride her yaşa hitap eden Bambino YUP, Mini YUP ve YUP setlerinden oluşuyor. YUP kısaltmasının açılımına baktığımız yap-uygula-pekiştir mantığı ile çalışıyor. 
Setin içerisinde ki kitapçıklarda ki yönerge çocuk tarafından bulunuyor, böylece çocuk sıkılmadan ve kendi bilişsel becerilerini devreye sokarak ne yapması gerektiğini keşfediyor. Ardından Kontrol Sistemini kullanarak yönergeye uygun bulduğu cevapları yerleştiriyor ve sonunda cevaplarını kontrol ediyor. Kontrol sonucunda yanlış çıkan kısımları tekrar ve tekrar uygulama ve deneme imkanı sunuyor. Materyal kitapçık halinde sunulmadığı için normal bir etkinlik kitabına oranla daha fazla dikkat çekiyor. 
Son olarak sizlere yaş aralığından bahsetmek istiyorum. YUP setleri 2-13 yaş arası tüm çocukları için tasarlanmıştır. İngilizce olarak hazırlanmış setleri de mevcut. 
Çocuğu için farklı bir materyal arayan ebeveyn ve öğretmenlere öneri olsun istedim.
Keyifli Oyunlar 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder