15 Şubat 2017 Çarşamba

MOMS OF TURKEY / TÜRKİYE ANNELER PLATFORMU

Biz bir hayal kurduk...

Hayalimiz daha fazla kadına dokunmak ve hayatlarında farklılık yaratmaktı.

KADIN'ı ele alarak çıktık yola. Sonraları en sağlam karakterli kadını yetiştirenlerin de diğer kadınlar yani anneler olduğuna kanaat getirdik ve dedik ki kadına dokunacak olan bu platformda öncelikle çocukları anlar, anlatırsak biz zaten KADIN'a ulaşırız!

Her çocuk kız olsun erkek olsun bir Kadın'ın rahminde başlıyordu kendi serüvenine. Bir kadının dünyasından besleniyordu her şeyden önce bağlandığı kordon bağı ile. Sonrası DOĞUM! O doğumun sancısını çeken yine bir kadın yani ANNE'ydi.

İşte bu hikaye ilham verdi bize. Dedik ki biz kadınların yüreklerine, belleklerine dokunalım. Daha bilinçli anne olup daha sağlıklı çocuk yetiştirmeleri adına ulaşamadıkları uzmanlara, ilham veren hikayelere, blogerlara, girişimcilere ulaştıralım onları birlikte yol alalım sevgiyle, samimiyetle hep çoğalalım.

Bu bakış açısı ile kurduğumuz @momsofturkey instagram hesabı ve yüreğimizdeki heyecan ile doğdu herşey. Sonrasında bahsettiğimiz diğer kadınlar yol arkadaşımız oldu. Kimisi yazardı kitabı vardı, kimisi yazardı bloğu vardı, kimisi yazacaktı ama "haydi yaz!" diyecek motivasyonu arıyordu. Pek çok kadın, pek çok anne bir araya geldik. Kimilerimiz fiziki doğumu deneyimlemiş fiilen anne olmuştuk, kimimiz henüz deneyimlemesek de yüreklerimizde pek çok çocuğa annelik ediyorduk.

Sağlıklı geleceğin, huzurlu bir ülkenin eğitimli çocuk ve eğitimli annelerden geçtiğine inandık, her birimiz birbirimizden ilham aldık ve ilk adımı İstanbul Beylikdüzü'nde yaptığımız kalabalık lansmanımızla attık. Sırada eğitim programları vardı o da İstanbul'da 18 Şubat'ta değerli yol arkadaşım "Eyvah! Annem Bir Psikolog kitabının yazarı Uzman Psikolog Sinem Demirel Balcı (yakında kendisi de bloğumuza anlam katan paylaşımlarını yapacaktır), en çok ilham aldığım çalışkan arı Girişimci Anne çok yakında yazarlık ünvanını da ekleyerek kadınlara ilham dağıtmaya devam edecek Alev Şenol ve pek çok annenin yakından tanıdığı ünlü instamom nam-ı diğer Mavibebegim İnci Timuremre ile start alacak.

İzmir lansman tarihi yeri ve Karşıyaka Belediyesinde gerçekleşecek olan Bilinçli Anne Mutlu Çocuk - Hayata Bilinç Katan Düşler Akademisi eğitimleri ile attığımız adımı sağlamlaştıracağız.

Bloğunuzda bana da yer var mı diyorsan,
Sen de yazmak ve paylaşmak istiyorsan,
Düzenli olarak yazacaksan
Haydi sen de gel!
Türkiye Anneler Platformu kapıları sana da açık!

İletişim:
instagram : @momsofturkey ve @okuyananne
facebook: Bilinçli Anneler Kulübü
mail: momsofturkey@gmail.com ve pinaryesiltay@gmail.com

Aramıza hoşgeldin şimdiden.

Pınar Yeşiltay SEVİM
16.02.2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder